Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 25 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: een 100% plantaardige bibimbap bowl (een Koreaans gerecht)

Ook zo’n fan van een kruidige groentebowl, bibimbap? De bibimbap is een populair Koreaans rijstgerecht. Probeer deze plantaardige variant met een kikkererwtenomelet, want zo kan het ook! Deze bowl smaakt en ziet eruit als een feestje. 

Het recept komt van Zokanhetook, een fijn platform vol informatie over een plantaardig dieet én natuurlijk bomvol heerlijke veganistische gerechten.

Plantaardige bibimbap bowl

Deze bibimbap bowl is heerlijk, 100% plantaardig en hartstikke kleurrijk.

Plantaardige bibimbap bowl - #zokanhetook 2
Bron: Zokanhetook

Ingrediënten

  • 200 gram zwarte rijst
  • 100 gram shiitake
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram wortel, geraspt
  • 1/4 komkommer, in plakjes
  • stengels bosui, in ringen
  • 1/2 norivel, in dunne strips
  • 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilisaus) olie om in te bakken
  • 2 partjes limoen
  • peper en zout naar smaak

Voor de kikkererwtenomelet

  • 75 gram kikkererwtenmeel 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels edelgistvlokken 1/2 theelepel bakpoeder
  • flinke snuf kurkuma
  • flinke snuf zout (zwart of kala namak zout voor de smaak van ei) 125 milliliter water
  • olie om in te bakken

Ook héél lekker: Zo maak je zelf de heerlijke dip baba ganoush (helemaal vegan)

Bereidingswijze

1. Kook de zwarte rijst volgens de verpakking.
2. Meng alle ingrediënten voor de kikkererwtenomelet, behalve de olie, in een kom. Verhit wat olie in een pan. Giet het beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur voor 2- 3 minuten, keer de omelet om en bak nog 1-2 minuten tot de omelet goudbruin ziet. Snijd de omelet in reepjes en zet opzij.

3. Snijd de shiitakes in reepjes. Verhit opnieuw een laagje olie in een pan en bak de shiitake samen met een snufje zout voor 4-6 minuten. Zet opzij.

4. Fruit in dezelfde pan de geperste knoflook en bak de spinazie mee tot deze geslonken is.

5. Verdeel de rijst over twee kommen. Serveer met de kikkererwtenomelet, shiitake, spinazie, wortel, komkommer, bosui, nori, limoenpartjes en gochujangsaus.

Een heerlijke plantaardige bowl met stukjes kikkererwtenomelet, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Meer vegan inspi?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️