Recept: salade met gepofte aubergine, granaatappel en een tahin-mosterd dressing
Wie denkt dat salades saai zijn, kent deze salade met gepofte aubergine nog niet. Met de extra bite van granaatappelpitjes, hazelnootjes en de frisse smaak van de tahin-mosterd dressing is deze salade lekker en verrassend!
Wie zegt dat vegetarisch eten saai is? Deze salade bewijst het maar weer eens.
Fotocredits: Purple Pride en Maille
Gepofte aubergine, granaatappel en een tahin-mosterd dressing
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 tl gemalen komijn
- 40 g hazelnoten, geroosterd
- 150 g veldsla
- 1 komkommer, in halve maantjes
- 2 avocado, in plakjes
- 15 g peterselie
- 100 g granaatappelpitjes
- 150 g Griekse yoghurt
- zout en peper
- olijfolie
Voor de tahin-mosterd dressing
- 1 el Maille Dijon Ancienne mosterd
- 3 el tahin
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
- 1 tl ahornsiroop
- zout en peper
Dit zijn de 7 verschillende soorten vegetariërs: welk type ben jij?
Bereidingswijze
- Snijd de aubergines in de lengte in en trek de helften iets uit elkaar maar zorg dat ze wel aan elkaar blijven zitten.
- Voor de barbecue: smeer de aubergines in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Leg de aubergines op een aluminiumschaal en bedek deze met aluminiumfolie. Pof 40-50 minuten tot de aubergines gaar zijn. Voor de oven: verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de aubergines in een ovenschaal. Smeer ze in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Pof 40-50 minuten en haal uit de oven.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak ze daarna grof.
- Bereid ondertussen de salade voor. Doe de veldsla in een mengkom samen met de komkommer, avocado, peterselie en de helft van de granaatappelpitjes.
- Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper. Leng de dressing aan met 1 eetlepel water, of eventueel meer tot de dressing de gewenste dikte heeft. Meng 2/3 van de dressing door de salade.
- Verdeel de salade over 4 borden en leg op ieder bord een auberginehelft. Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergines en garneer met extra granaatappelpitjes, de geroosterde hazelnoten en de overige dressing.
En genieten maar!