Een kruidig en gezond recept: Indiase gele curry met zoete aardappel
Vandaag duiken we de Indiase keuken in. Een perfecte keuken als vegetariër. Deze gele curry is rijkelijk gevuld met kruidige zoete aardappel en heeft een heerlijk romige smaak. Daarnaast zitten zoete aardappels vol met antioxidanten in vergelijking met normale aardappels. Eenvoudig, snel en voedzaam dus!
Daarnaast kost niet veel moeite om een deze kleurrijke curry op tafel te zetten. Je moet alleen even weten hoe.
Indiase gele curry met zoete aardappel
Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gram zoete aardappels of de al gekruide: CelaVita Zoete aardappel ovenschotel ras el hanout
- 1 el gele currypasta
- 1 el olie
- 100 g rijst
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 ui gesnipperd
- 100 ml groentebouillon
- 100 ml kokosmelk
- 2 hardgekookte eieren
- 7 g verse koriander
- 1/2 limoen
- 1 tl sesamzaad
Ook heerlijk: Yummy: vegan salade met parelcouscous, avocado verse munt en dadels
Zo maak je Indiase gele curry met zoete aardappel
- Bereid de zoete aardappel ovenschotels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Wok de currypasta en een eetlepel olie op hoog vuur. Voeg de knoflook en de uien toe en wok nog 2 minuten.
- Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de zoete aardappel toe en laat nog 5 minuten mee sudderen.
- Serveer de curry met rijst, ei, verse koriander, limoensap en eventueel wat sesamzaad.
Et voilà: je hebt een heerlijke maaltijd vol kleur en smaak op je bord!
Meer vegetarische recepten
- Vegan lunchrecept: Gua-bao met in hoisinsaus gewokte jackfruit en zoet-zure pickle
- Vega Vrijdag: vegan ananas-, banaan- en kokosijs met granaatappel (een Ayurvedisch recept)
- Vega Vrijdag: gevulde tomaten met couscous en halloumi