Vega Vrijdag: ravioli met paddenstoelen
Troostend, vullend, verwarmend: deze ravioli met paddenstoelen zijn vega comfort food op z’n best! Wij zetten het deze herfst dan ook graag op tafel, om het beste te maken van dit koudere seizoen.
Dit gerecht is het lekkerst wanneer je ravioli met paddenstoelenvulling gebruikt. De meeste supermarkten hebben die wel in hun assortiment. Ook pasta met truffelvulling zou hier niet misstaan overigens – voor een extra vleugje luxe.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram ravioli (met paddenstoelenvulling)
- Flinke klont boter
- 1 eetlepel peterselie, fijn gesnipperd (+ extra)
- 2 takjes salie, de blaadjes fijn gesnipperd
- Paar takjes tijm, de blaadjes
- 250 gram paddenstoelen, in hapklare stukjes
- Zout & peper
- 100 ml slagroom
- Scheutje witte wijn
- 2 eetlepels walnoten, fijn gehakt en geroosterd
- 50 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
Herfstige ravioli met paddenstoelen
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af.
- Verhit een flinke klont boter in een grote pan op medium vuur en laat schuimen. Voeg peterselie, salie en tijm toe en roer goed. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze mooi knapperig zijn. Draai het vuur eventueel wat hoger. Breng op smaak met een snuf zout en flink wat zwarte peper.
- Voeg de slagroom toe, roer en voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen.
Voeg de helft van de kaas toe en roer. Zet het vuur lager. - Schep de ravioli bij de paddenstoelen in de pan en schep alles om.
- Verdeel de ravioli met paddenstoelen over borden en maak af met de rest van de kaas, met de geroosterde walnoten en met wat extra peterselie.
Vegan vrijdag: overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)