Vega Vrijdag: radijsjes met fetadip en dukkah
Hoewel het aanbod aan vega(n) snacks steeds verder toeneemt, zijn veel van die snacks gefrituurd en nog steeds niet erg voedzaam. Op z’n tijd is daar natuurlijk helemaal niks mis mee (balans is waar het om draait!), maar soms heb je daar nou eenmaal geen zin in. Daarom presenteren we je: een gezond borrelhapje dat vega en ook nog eens superlekker is. Radijsjes met fetadip en dukkah it is!
Trouwens: ook als lichte lunch kunnen deze radijsjes met fetadip perfect dienst doen. Serveer er in dat geval nog wat zuurdesembrood bij, lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram feta
- Plens extra vierge olijfolie (+ extra)
- Sap van 1/2 citroen
- Handje dille
- Handje peterselie
- Zout & peper
- Handje bieslook
- Rasp van 1 citroen
- 2 eetlepels dukkah
- 150 gram radijsjes
Radijsjes met fetadip en dukkah
Gebruik je elektrische mixer om de feta samen met een flinke scheut olijfolie en sap van 1/2 citroen tot een luchtig mengsel te kloppen.
Hak alle kruiden zo fijn mogelijk en spatel ze door de geklopte feta. Doe hetzelfde met de citroenrasp, een flinke snuf zout en peper en roer door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat extra citroensap toe.
27x genieten: gezond broodbeleg om de dagelijkse boterham spannender te maken
Spreid dit mengsel uit in een serveerschaal en giet er nog een beetje olijfolie over. Schik er de radijsjes naast en maak de fetadip af met een extra plens extra vierge olijfolie en de dukkah.
De gezondheidsvoordelen van groenten rechtstreeks uit de zee (ja, echt!)