Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Voeding 6 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Vega Vrijdag: pumpkin spice smoothie met pompoen (optioneel vegan)

De pumpkin spice latte ken je vast wel: hele volksstammen staan ervoor in de rij bij Starbucks zodra de herfst begint. Deze pumpkin spice smoothie is daar een variant op, die je gewoon lekker als ontbijtje kunt drinken. Eventueel met een dot slagroom erop voor extra verwennerij.

Dit heerlijke recept – dat vegan is als je de slagroom weglaat – komt van ons culinaire zusje Culy.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 115 gram pompoenpuree (zie bereidingswijze)
  • 1 bevroren banaan
  • 235 ml amandelmelk
  • 2 dadels, de pit verwijderd
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/8 theelepel nootmuskaat
  • 1/8 theelepel piment
  • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
  • Handje ijsblokjes
  • Slagroom (optioneel)

In deze smoothie gaan pompoen, banaan en amandelmelk. Specerijen als kaneel, kruidnagel, piment en nootmuskaat geven een heerlijke herfstige smaak aan dit drankje.

Geen dadels in huis? Die kun je ook vervangen door 2 eetlepels maple syrup of agavesiroop.

Ook lekker: een heerlijke plantaardige soep van kikkererwten en kastanjes

pumpkin-spice-smoothie
Culy

Pumpkin spice smoothie

Heb je geen restje pompoenpuree over? Maak die dan eerst door 300 gram pompoen (in blokjes) te koken in een beetje water. Na ongeveer 6 minuten is de pompoen zacht (test even met een mesje). Giet af en pureer met een staafmixer of in en blender.

Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot je een gladde smoothie overhoudt. Verdeel de pumpkin spice smoothie over 2 glazen. Maak eventueel af met een dikke dot slagroom en bestrooi met nog wat kaneel en nootmuskaat.

Meer smoothie inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️