Vega Vrijdag: pompoen pasta alla vodka
Smaken van het seizoen omarmen? Met deze pompoen pasta alla vodka kan dat makkelijk. Niet alleen de pompoen, maar vooral ook die crispy salie ádemt herfstweer. En dat willen we.
Pasta heeft niet de gezondste reputatie, maar als je kiest voor een saus vol groenten valt dat al een stuk beter mee. Deze pompoensaus zit in ieder geval vol gezonde stofjes: pompoen zit namelijk vol met antioxidanten en vitamine A. Geen overbodige luxe, vreten.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram pompoenblokjes
- Flinke scheut olijfolie
- 6 blaadjes salie
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- Snufje chilivlokken
- 250 gram pasta naar keuze
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 30 ml wodka
- 50 ml slagroom
- Blokje parmezaan
- Extra vierge olijfolie
Pompoen pasta alla vodka
- Stoom de pompoenblokjes gaar. Mix met een staafmixer of met een blender tot pompoenpuree.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de salie toe. Bak tot de blaadjes crispy zijn en schep uit de pan. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
- Kook de pasta volgens de verpakking en giet af. Bewaar een kopje van het pastawater.
- Fruit de ui aan in de met salie geïnfuseerde olie en bak glazig. Voeg de knoflook en de chiliflakes toe en kook nog een minuutje.
- Voeg de tomatenpuree en de vodka toe aan de pan. Roer en laat de alcohol verdampen, dit duurt een paar minuten.
- Voeg de room en de pompoenpuree toe en laat zachtjes pruttelen. Roer de pasta door de saus en voeg een beetje pastawater toe om de boel te binden.
- Schep de pompoen pasta alle vodka op borden en maak af met wat parmezaansnippers, een beetje olijfolie en de crispy salie.
5x comfortfood waar je het snel warm van krijgt op winterse dagen