Vega Vrijdag: Pindasoep met zoete aardappel en citroengras
Dit keer delen we een bijzonder recept, namelijk een pindasoep met zoete aardappel en citoengras. Té lekker en helemaal veganistisch. Naast veel pinda’s heb je voor dit verrukkelijk soepje ook zoete aardappel, citroengras, chili en taugé nodig. Het resultaat is een heerlijk smeuïge soep met een diepe smaak. Heerlijk bedacht door ons culinaire zusje Culy!
Pindasoep is een behoorlijk vullend gerecht, wat het een prima kandidaat voor een snel avondmaal maakt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 witte ui, grof gesneden
- 1 grote tomaat, in blokjes
- 1 duim gember, fijn gesneden
- 1 stengel citroengras, in twee stukken gesneden
- 1 grote zoete aardappel, geschild en in stukjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 250 gram ongezouten pinda’s
- 3 eetlepels pindakaas (extra lekker: de chilipeper-citroengras pindakaas van de Pindakaaswinkel)
- 1 theelepel zout
- 1,2 liter groentebouillon
- 2 theelepels sambal oelek
Extra
- 4 handjes taugé
- Koriander (naar smaak)
- 1 limoen, in 4 partjes
Zo maak je de pindasoep
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de pinda’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Fruit de ui, de knoflook, de gember en de stengel citroengras in een laagje zonnebloemolie en voeg ook de sambal oelek toe.
Voeg daarna de stukjes tomaat samen met de zoete aardappel en de pindakaas toe. Laat even meebakken.
Voeg de bouillon, het zout en 200 gram van de geroosterde pinda’s toe en laat de bouillon koken tot de zoete aardappel gaar is.
Verwijder het citroengras voor je gaat mixen.
Mix de soep tot een gladde massa. Schep in kommen en werk af met een handje taugé, een paar blaadjes koriander extra van de pinda’s. Serveer met een kwartje limoen.
Enjoy!
Meer vega inspiratie?
- Vega Vrijdag: broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing
- Vega Vrijdag: zoete aardappel met groente uit de oven
- Vega Vrijdag: Asian style wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus