Vega Vrijdag: rigatoni met romige paprikasaus en burrata
Dol op romige gerechten, maar óók op groenten? Deze vega pasta met paprikasaus van zusje Culy combineert het beste van twee werelden. Je zet ‘m bovendien zó op tafel en dankzij de geroosterde paprika’s zit ‘ie bomvol smaak.
De paprika waarover we het hebben wordt hier trouwens gewoon uit een pot gehaald; soms hoeft het allemaal niet te moeilijk. Dit soort producten op voorraad hebben is trouwens een slim idee als je dagelijkse supermarktbezoeken wil vermijden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram rigatoni
- Olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, dungesneden
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel bouillonpoeder (of 1/2 bouillonblokje)
- 350 gram geroosterde rode paprika’s uit pot
- Een hand vol basilicum
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 ml room
- Het sap van 1/2 citroen
- 2 bollen burrata
Met dit dieet kun je volgens onderzoek de kans op dementie met 23 procent verlagen
Zo maak je de pasta met paprikasaus
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente. Schep er een kopje pastawater uit, zet dat apart.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op medium vuur terwijl de pasta kookt. Voeg de ui toe en bak die glazig. Voeg de knoflook toe zodra dat het geval is en fruit aan. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt.
Voeg daarna de chilivlokken toe en doe hetzelfde met de geroosterde paprika. Laat het bouillonpoeder (of het blokje) oplossen in een scheutpastawater en voeg ook dit toe aan de pan. Laat de paprikasaus zo 5 minuten pruttelen.
Giet de paprikasaus in een blender of keukenmachine. Voeg de basilicum toe en mix tot een gladde saus. Doe de paprikasaus vervolgens terug in de pan en voeg daar de geraspte Parmezaanse kaas en de room aan toe. Roer tot de kaas is gesmolten en je een romige saus overhoudt.
Voeg de pasta toe aan de paprikasaus. Doe er nog een scheut pastawater bij en knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan.
Verdeel de pasta over de borden. Scheur de burrata open en verdeel over de pasta met paprikasaus. Decoreer met extra blaadjes basilicum.