Vega Vrijdag: parathawrap voor de lunch
Voor veel thuiswerkers blijft het een lastig vraagstuk: hoe blijf ik variëren met snelle, lekkere lunchgerechten? Bij BEDROCK willen we dat liefst ook nog eens vega, wat maakt dat de inspiratie soms ver te zoeken is. Gelukkig is daar zusje Culy om inspiratie te bieden, en dat doen ze opnieuw met deze snelle parathawrap met ‘n eitje, harissayoghurt en komkommer voor de lunch.
Paratha’s zijn een soort dikke, Indiase wraps. Te koop bij iedere toko, maar tegenwoordig ook bij heel wat (grotere) supermarkten). Het handiger eraan is dat je ze bevroren koopt én bereidt; je hoeft ze dus niet eerst te ontdooien alvorens je ze opwarmt in de pan. Niet alleen zijn ze gruwelijk lekker, ze zijn daarmee ook een handig voorraadkastingrediënt om te vullen met wat je maar in je koelkast aantreft. Al is deze combinatie met ei, harissayoghurt, komkommer en dille wel héél erg lekker.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 paratha’s (diepvries)
- Klontje boter (om te bakken)
- 2 eieren
- 1/4 komkommer, in reepjes
- 1/2 teentje knoflook, geperst
- 75 milliliter Griekse yoghurt
- 1 eetlepel harissa
- 1 theelepel citroensap (+ extra)
- Snuf zout
- Paar takjes verse dille
- Versgemalen peper
Bacteriële dysbiosis kan de oorzaak zijn van jouw darmproblemen
Zo maak je de snelle parathawrap voor de lunch
Verhit een koekenpan op het vuur. Laat de pan goed heet worden. Voeg geen olie of andere vetten toe, de paratha is vettig genoeg van zichzelf. Doe de bevroren paratha’s één voor één in de pan en bak de paratha’s goudbruin aan beide zijden, ongeveer 2 minuten per kant.
Bak in een andere pan de eitjes op medium-hoog vuur nadat je een klont boter (of een scheutje olie) hebt laten schuimen.
Snijd de komkommer in reepjes en ga verder met de harissayoghurt. Meng hiervoor de knoflook, harissa, yoghurt, citroensap en zout in een kommetje. Zet even opzij.
Verdeel de paratha’s over borden en bestrijk met ze met een flinke lik harissayoghurt. Daar bovenop mogen de reepjes komkommer. Verdeel daar de eitjes op en maak af met takjes dille, wat extra harissayoghurt, een kneepje citroensap en versgemalen peper.
Serveer de parathawrap direct, zodat ‘ie nog lekker warm en krokant is.