Vega Vrijdag: snelle paprikasoep met mascarpone en oregano
Dit recept voor snelle paprikasoep met mascarpone van zusje Culy geeft een beetje tegengewicht aan de uitgebreide kerstdiners en de oliebollen van de afgelopen tijd. Snel, eenvoudig, gezond en bovenal: ontzettend lekker.
Soep is een ontzettend dankbaar gerecht. Niet alleen kun je er al je restjes groenten in kwijt, het is ook nog eens een gezond 4-uurtje, de perfecte lunch én een licht avondmaal. Bovendien kun je restjes soep altijd invriezen, wat handig is voor later.
Hier lees je meer tips tegen voedselverspilling.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 rode paprika’s
- 200 gram gegrilde paprika’s (uit een pot)
- 1 ui
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Snufje gedroogde chili
- 500 ml groentebouillon
- 4 eetlepels mascarpone (of een plantaardig alternatief)
- Wat verse oregano
- Handje hazelnoten
- Olijfolie
- Zout
Zo maak je de paprikasoep met mascarpone
Snijd de ui, de paprika’s en de gegrilde paprika’s in grove stukken.
Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan. Doe de ui samen met een snuf zout in de pan en laat en bak een paar minuten tot ‘ie zacht is. Voeg het gerookt paprikapoeder toe en laat een minuut bakken. Doe de stukken paprika en de gegrilde paprika erbij en giet de bouillon erbij.
Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken, tot alle groenten zacht zijn.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof in een vijzel en bestrooi met wat zout. Zet opzij.
Pureer de soep en roer de mascarpone erdoorheen. Garneer met de verse oregano, de gehakte hazelnoten en nog een scheutje olijfolie.