Vegan vrijdag: overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)
Zeiden we nou overnight oats macchiato? Jep: dat is nog eens een powerontbijt om u tegen te zeggen. Maak ze van tevoren en bespaar je jezelf ‘s ochtends tijd. Dat je hiermee tot de middag vol zult zitten, beloven we je plechtig.
Voor deze vegan overnight oats van ons culinair zusje Culy moet je even zelf melk opschuimen. Wij vinden havermelk daarvoor het meest geschikt, maar een ander plantaardig alternatief kan natuurlijk ook. Kokosmelk, erwtenmelk, amandelmelk… Gooi vooral je favoriet in de strijd!
Benodigdheden voor 1 persoon
- 90 gram havermout
- 1,5 eetlepel chiazaad
- 160 ml havermelk
- 80 ml espresso of andere koffie
Voor de volgende dag:
- Maple syrup, naar smaak
- Opgeklopt havermelkschuim
- Snufje kaneel, kardemom of cacao
Overnight oats macchiato
Maak je ontbijtje dus de avond van tevoren.
Meng de havermout, het chiazaad, de melk en de koffie in een goed afgesloten bakje. Zet een nachtje koel in de koelkast.
Schep de overnight oats de volgende dag in een kom, beker of glas. Een kleinere portie maken kan ook, bewaar dan de helft in de koelkast voor de volgende dag.
Giet er een scheutje maple syrup bij (naar smaak) en top af met het opgeklopte melkschuim. Bestrooi met een beetje kaneel of cacao.
Spicy lovers opgelet: dit Aziatische goedje maakt élk gerecht lekkerder