Vega Vrijdag: snelle orzosalade met venkel en sinaasappel
Voor wie op zoek is naar meer lunchvariatie hebben we goed nieuws: deze snelle orzosalade met feta, venkel en sinaasappel is mogelijk een nieuwe favoriet. Met al die verschillende smaken en texturen is ‘ie niet alleen geweldig lekker, maar ook nog eens geweldig goed voor je lichaam.
Je lijf heeft immers het meeste baat bij variatie: ‘eat the rainbow‘ is niet voor niets een populair advies van veel gezondheidswetenschappers. En met deze orzosalade neem je in ieder geval toch al een stukje van die regenboog voor je rekening.
Vegan vrijdag: overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)
Ingrediënten voor 3-4 personen:
- 200 gram orzo
- 1 venkel, in dunne plakjes gesneden
- 150 gram feta, verkruimeld
- 2 eetlepels gehakte dille
- 50 gram geroosterde amandelen, grof gehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 bosuien, fijngehakt
- 1 sinaasappel, geschild en in partjes gesneden
Snelle orzosalade met venkel en sinaasappel
- Begin met het koken van de orzo. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en voeg de orzo toe. Kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en spoel af met koud water om het koken te stoppen. Laat goed uitlekken.
- Terwijl de orzo kookt, snijd je de venkel in dunne plakjes, verkruimel je de feta en hak je de dille.
- Rooster ondertussen ook de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat de amandelen afkoelen en hak ze grof. Hierdoor krijgt de orzosalade een lekkere crunch.
- In een kleine kom meng je de olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout. Proef of ‘ie goed op smaak is.
- Tijd om de orzosalade samen te stellen. Voeg als eerst in een grote kom de afgekoelde orzo, plakjes venkel, verkruimelde feta, gehakte dille en gehakte geroosterde amandelen toe.
- Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig zodat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
Voeg als laatst de gehakte bosuien en sinaasappelpartjes toe aan de salade en schep voorzichtig door. - Serveer de orzosalade koud.
5 x de nieuwste vegan kookboeken die niet in je keukenkastje mogen ontbreken