Vega Vrijdag: Indiaas geïnspireerde omelet met tomaat en naan
Hou jij van sporten in de ochtend? Dan is het wel zo fijn om jezelf te belonen met een stevig ontbijt om mee op krachten te komen. Deze Indiaas geïnspireerde omelet met tomaat van zusje Culy is er zo eentje. Vega, kruidig en hartverwarmend!
Over eieren heerst nog wel ‘ns discussie: zijn ze nou wel of niet goed voor je? Het antwoord is – zoals steeds – dat eieren perfect horen te kunnen binnen een gevarieerd voedselpatroon. Overdrijf er dus niet mee, maar wissel ze ook af met voldoende groenten, peulvruchten en gezonde vetten.
Eitje bij het ontbijt? Waarom witte eieren duurzamer zijn dan bruine eieren
Benodigdheden voor 2 omeletten:
- 4 eieren
- Stuk of 10 (gekleurde) kerstomaten, in hele kleine stukjes
- 1/2 rode ui, heel fijn gesnipperd
- 1 groene chilipeper, fijngehakt
- 1/2 theelepel garam masala
- 1/2 theelepel kurkuma
- Snufje zout & peper
- Paar takjes koriander, fijngehakt (+ ter garnering)
- Olie, voor het bakken
- Naan (evt. met een lik boter), voor erbij
Omelet met tomaat uit de oven
Verwarm de grill van je oven voor.
Tip: je kunt de omeletten het beste één voor één maken, want ze gaan met pan en al in de oven.
Klop de eieren los in een kom: twee stuks per omelet. Meng de rode ui, tomaat, chilipeper en gehakte koriander erdoor. Voeg ook de garam masala, kurkuma en zout en peper toe.
Vroegtijdige rimpeltjes? Niets aan de hand: zo zorg je preventief voor een gezonde huid
Verhit een eetlepel olie in een oven proof koekenpan op hoog vuur. Verdeel het eimengsel over de pan, zodat de bodem van de pan helemaal bedekt is. Laat ongeveer 20 seconden bakken en zet de pan daarna onder de grill. Laat de omelet daar in 2 minuten bakken, tot het ei gestold is.
Rol de omelet op en bestrooi met nog wat gehakte koriander. Serveer ‘m met een stuk naan met een lik boter erop.