Vegan Vrijdag: noedelsalade van zoete aardappel met maïs
Als je een spiralizer (spiraalsnijder) in huis hebt, kun je daar heel makkelijk zoete aardappelnoedels mee maken. En geef je die vervolgens gezelschap van andere gezonde ingrediënten als maïs, spinazie en pompoenpitten, dan heb je een geweldig lekker en bovendien voedzame noedelsalade op tafel.
Heb je geen spiralizer? Je kunt de zoete aardappels ook gewoon in hele dunne reepjes snijden, met een mandoline of een scherp koksmes. Zelfde effect! Het recept leenden we trouwens van ons culinaire zusje Culy.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 grote zoete aardappelen
- Maïskorrels van 4 maïskolven (bijvoorbeeld van Valle del Sole)
- 2 grote handen koriander (of munt), fijngehakt
- 2 grote handen gemengde sla, bijv. spinazie en veldsla
- Handje gemengde pitten, bijv. pompoenpitten en zonnebloempitten
- Eventueel wat paarse kiemen
Voor de dressing:
- 80 ml olijfolie
- 3 eetlepels water
- Twee chipotlepepers in adobosaus
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel agavesiroop of honing
- Sap van 1 sinaasappel
- Sap van 1 limoen
- Snuf zout
Zo maak je deze noedelsalade van zoete aardappel
Schil de zoete aardappelen en maak er noedels van met de spiralizer.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappel-noedels ongeveer twee minuten, zodat ze wat zachter worden.
Vega Vrijdag: courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie
Haal ze uit de pan en voeg de maïskorrels toe. Zet het vuur medium-hoog en laat de maïskorrels roosteren tot ze donkere plekjes beginnen te krijgen.
Maak nu de dressing: doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en laat draaien tot je een mooie dressing hebt.
Meng de noedels met de maïs en de zaden. Schenk de dressing erover en maak af met wat fijnhakte koriander.