Vegan Vrijdag: hartige Aziatische meloensalade met munt en pinda’s
Met een paar stukken fruit per dag geef je je lichaam een flinke dosis vitaminen. En wie zegt dat fruit altijd een tussendoortje of een ontbijt moet zijn? Deze meloensalade van zusje Culy bewijst dat je ‘t ook heel goed kunt inzetten als lunch of diner. En geloof ons: daar wordt je lijf érg gelukkig van.
Deze Aziatische meloensalade is bovendie een superfris recept voor een warme zomerdag. Het is een hartig gerecht, met de lekkerste smaken uit de Aziatische keuken. Maak ‘m met watermeloen of gebruik verschillende soorten meloen door elkaar. Ideaal om restjes meloen mee op te maken! Daar houden we van.
Benodigdheden voor 4 personen
- 1/2 kleine watermeloen, in blokjes
- 1/2 kleine cantaloupe, in blokjes
- 1/2 kleine galia meloen, in blokjes
- 2 eetlepels sojasaus
- Stukje gember ter grootte van een halve duim, geraspt
- Het sap van 1,5 limoen
- 1 kleine rawit (rode peper), fijngesneden
- Handje pinda’s
- Verse munt, fijngehakt
- (Thaise) basilicum, fijngehakt
Hartige Aziatische meloensalade
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze grof met een mes of in een vijzel.
Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar: de sojasaus, gember, vissaus, limoensap en rawit.
Doe de blokjes meloen in een grote schaal. Giet de dressing over de meloen en maak af met de gehakte pinda’s, munt en koriander.
Must try: deze biologische en vegan wijn van Nederlandse bodem