Vega Vrijdag: loaded nacho’s voor de borrel
Met de zomer in aantocht volgen de borrels vanzelf. Organiseer je die zelf en zoek je nog een fijne vega borrelhap? Deze loaded nacho’s van zusje Culy zijn een makkelijk gerecht om met trots te presenteren aan je gasten. Bovendien zijn ze een stuk lichter dan de populaire varianten met tonnen gehakt en gesmolten kaas. Ook wel ‘ns verfrissend!
Wil je de loaded nacho’s liever helemaal plantaardig maken? Het enige wat je hoeft te doen is de zure room weglaten of vervangen door een plantaardig alternatief. Check voor de zekerheid ook even of de hot sauce die je gebruikt geen dierlijke elementen bevat.
Hoe gezond is sinaasappelsap? En 3 andere misvattingen over voeding uitgelegd
Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 3 tomaten, in blokjes
- 1/2 witte ui, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- Snuf peper & zout
- 75 gram tortilla chips
- 1/2 avocado, in blokjes
- 4 theelepels zure room
- Handje koriander, grof gehakt
- 1/2 groene peper, in dunne ringetjes
- Hot sauce (je favoriete)
Vega loaded nacho’s
Doe de tomaten, ui, knoflook, komijn, en een snuf zout en peper in een blender en mix tot een gladde saus. Verwarm de saus een paar minuten in een koekenpan op een laag vuurtje.
Verdeel de tortilla chips hierover zodat deze een paar minuten kunnen mee verwarmen.
Haal de pan van het vuur en verdeel de avocado, de zure room, de peper en de koriander erover. Druppel er tot slot wat van je favoriete hot sauce over en val de loaded nacho’s meteen aan.