Vegan Vrijdag: zelfgemaakte rabarberlimonade met gember
We hoeven je vast niet meer te overtuigen dat zelfgemaakte limonade niet alleen lekkerder is, maar omdat je precies weet wat erin gaat is ‘t vaak ook veel gezonder. Met deze rabarberlimonade met gember van zusje Culy zit je dus sowieso goed. Rabarber is bovendien nú in seizoen – en van seizoensproducten worden we natuurlijk nog ‘ns extra blij.
Over rabarber gesproken: de roodste exemplaren leveren niet alleen de mooiste limonade op, vaak zijn ze ook wat zoeter en beter qua smaak. Op de markt of in biologische winkels heb je het meeste kans om die te scoren.
Wildplukken in Nederland? In deze 3 steden pluk je voedsel uit de natuur
Ingrediënten voor 1 grote fles:
- 1 kg rabarber, schoongemaakt en in stukjes
- 500 ml water
- 1 dikke duim gember, geschild en geraspt
- 5 limoenen, het sap
- 8 eetlepels zoetstof naar keuze
- IJsblokjes
Makkelijke limonade met rabarber, limoen en gember
Doe de rabarber samen met 200 ml water en de gember in een grote pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zacht pruttelen.
Zeef het mengsel en vang het vocht op in een kom. Pers met een spatel het sap uit het pulp en gooi het pulp daarna weg.
Pers de limoenen uit in diezelfde kom. Voeg de zoetstof toe aan de warme limonade en roer tot deze is opgelost. Voeg daarna het resterende water toe en roer goed.
Laat de makkelijke limonade met rabarber afkoelen en serveer met ijsblokjes en eventueel wat extra schijfjes limoen.
Nieuwe health trend gespot: drinking vinegars (en die zijn écht lekker)