Vega Vrijdag: kokos saag paneer
Met deze kokos saag paneer van zusje Culy heb je het perfecte tegengif voor guur weer te pakken. Laat die regen maar stromen, deze curry verwarmt lijf én ziel.
Palak paneer ken je wel: die Indiase spinaziecurry met blokjes zachte kaas (soms ook saag paneer genoemd). Deze kokos saag paneer is extra simpel en bevat ook kokosmelk, wat een extra romig gerecht oplevert. Of dat lekker is met wat naan of rijst? Nou en of.
En zo worden die koude herfstmaanden meteen een stuk draaglijker.
Volgens een Harvard-arts is dít het beste ontbijt om iedere dag te eten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 eetlepel korianderzaadjes, gevijzeld
- 1/4 theelepel gemalen kardemom
- 1 gele ui, geschild en in grove stukken
- 1 duim gember, geschild
- 2 teentjes knoflook, geschild
- 1/2 eetlepel komijnzaadjes, gevijzeld
- Plantaardige olie
- 400 gram baby spinazie
- 1/2 limoen, het sap
- 1 groene chilipeper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 240 ml kokosmelk (1 groot blik)
- 200 gram paneer, in dobbelsteentjes
- Snuf chilipoeder
- Rijst en/of naan voor erbij
Makkelijke kokos saag paneer
- Doe de korianderzaadjes met de kardemom, gele ui, gember en knoflook in een hakmolentje en hak tot een grove pasta.
- Verhit een scheut plantaardige olie in een grote pan en voeg de pasta toe. Roer met een houten lepel tot alle aroma’s vrijkomen.
- Voeg de babyspinazie (dit lukt het beste in delen) toe en roer tot de spinazie geslonken is.
- Doe zodra dat het geval is het limoensap, de chilipeper en het zout erbij en roer en mix met je staafmixer tot een gladde, dikke massa. Voeg het komijnpoeder, kokosmelk en de paneer toe en roer opnieuw.
- Laat de kokos saag paneer nog 5 minuutjes op laag vuur pruttelen zodat de kaas mee verwarmt.
- Serveer de kokos paneer met rijst en/of naan.