Vega Vrijdag: Indonesisch geïnspireerde pompoensoep
De herfst is fantastisch! En met deze Indonesisch geïnspireerde pompoensoep van zusje Culy omarm je dit schitterende seizoen nóg meer.
Herfstwandeling gemaakt? Deze verwarmende pompoensoep is wat je wil.
Is kombucha echt zo gezond voor je? Dit zegt een darmspecialist erover
Ingrediënten voor 4 personen:
- 800 gram flespompoen, in blokjes
- 1 klein sjalotje, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 3 stuks steranijs
- 3 limoenblaadjes
- 3 kruidnagels
- 1 stengel citroengras
- 1 liter vega bouillon
- 200 ml room
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout & peper
Voor de toppings:
- Saotomix (toko)
- Emping
- Sambal
Zo maak je de pompoensoep
- Pompoensoep met een Indonesische twist
Zorg dat de pompoenblokjes klaarstaan. Als je nog moet schillen, doe dat dan eerst. - Bak de ui en knoflook in een ruime pan met de olijfolie op laag vuur een minuut of vijf, tot ze zacht zijn. Voeg steranijs, limoenblaadjes, kruidnagels en citroengras toe en stoof aan tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de pompoenblokjes toe en laat een paar minuten meebakken. Giet dan de bouillon bij de groenten. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen gaar is (test dit even met een mesje).
- Vis de steranijsjes, kruidnagels, limoenblaadjes en het citroengras uit de soep. Geen probleem als dit niet helemaal lukt: we zeven de soep zo nog.
- Mix de rest tot een gladde soep. Zeef de soep en giet weer in de pan. Roer de slagroom door de soep.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de pompoensoep af met emping, saotomix en sambal.
Hoogsensitief? Met deze tips kom je ontspannen de herfst door