Vega Vrijdag: hummus bowl met tomaat en ei voor het ontbijt
Zoek je naar vega(n) ontbijtinspiratie dan kom je al gauw uit bij smoothies, havermoutbowls of andere combinaties met fruit. Superlekker, maar niet iedereen is perse van het zoete type. Ben jij nou iemand die de dag liever met iets hartig begint? Dan is deze hummus bowl voor het ontbijt van zusje Culy ideaal.
Bovendien geeft deze hummus bowl genoeg kracht om de rest van de ochtend op te kunnen teren. En hadden we al gezegd dat je er meteen een aanzienlijke portie groenten mee naar binnen werkt? Wordt je lichaam blij van.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 3 eetlepels hummus (van goede kwaliteit of zelfgemaakt)
- Handje kerstomaten
- 1 ei
- Handje rucola
- Een paar blaadjes basilicum
- Snuf paprikapoeder
Optioneel:
- Pita- of platbrood
Vegan hotspot: het nieuwe restaurant van Karma Kebab in Utrecht
Hummus (ontbijt)bowl
Zet de grill van je oven aan. Doe de kerstomaten met een scheut olijfolie en een snuf zout in een ovenschaal, hussel door elkaar en plaats 10 à 15 minuten onder de warme grill (of tot de kerstomaatjes beginnen te barsten)
Kook het eitje gedurende 7 1/2 minuut. Spoel af onder koud stromend water en pel en halveer ‘m.
Neem er een mooie kom bij en spreid de hummus uit op de bodem. Gebruik de bolle kant van een eetlepel om de hummus mooi uit te spreiden.
Schik de rucola en de tomaatjes op de hummus. Leg ook het gehalveerde eitje erop. Maak de bowl af met basilicum (of andere verse kruiden, zoals dille en/of koriander) en een snuf paprikapoeder.
Serveer de hummus bowl eventueel met pitabrood of ander flatbread.