Vegan Vrijdag: havermoutkoekjes met pecan en kokos (voor ontbijt of als snack)
Havermoutkoekjes met pecan en kokos voor het ontbijt: kan het leven nog mooier zijn? Het handige van deze cookies is bovendien dat je ze zó meeneemt voor onderweg of tussendoor kan eten als snack. Ze zijn daarnaast supermakkelijk te maken, 100 procent plantaardig en nog gezond ook.
We horen je denken: gezónde havermoutkoekjes? En helemaal vegan? Kunnen die wel lekker zijn? We zouden hierop volmondig ja willen zeggen, ware het niet dat onze monden nog volzitten. Met deze havermoutkoekjes. Omdat ze zo ontzettend lekker zijn.
Havermoutkoekjes met pecan en kokos
Wil je ze glutenvrij maken? Vervang de havermout dan door glutenvrije havermout.
Ook lekker: zo maak je heerlijke tofukoekjes met munt-sojadip
Bron:
Ingrediënten voor 10 havermoutkoekjes:
- 135 gram havermout
- 70 gram pecannoten, grof gehakt
- 50 gram kokossnippers (ongezoet)
- 120 gram gedroogd fruit, bijv. kersen
- 1 eetlepel gemalen lijnzaad
- 3 rijpe bananen, fijngeprakt
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 60 ml kokosolie, gesmolten
Havermoutkoekjes met pecan en kokos
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier.
Meng in een grote kom de havermout, pecannoten, kokossnippers en gedroogde kersen (of welk gedroogd fruit je dan ook hebt. Voeg het gebroken lijnzaad toe.
Roer de geprakte bananen erdoorheen. Voeg dan ook de gesmolten kokosolie, vanille en agavesiroop toe.
Maak met behulp van een ijsschep bolletjes van het mengsel op de bakplaat. Het hoeven geen perfecte bolletjes te worden: je kunt er ook met twee lepels hoopjes van maken en die aandrukken.
Zet de havermoutkoekjes in de oven en laat ze in ongeveer 25 minuten goudbruin bakken.