Vega Vrijdag: gnocchi caprese met burrata en kerstomaten
Herken je dat gevoel dat je je op bepaalde dagen helemaal uitgeblust voelt? Dan is het wel zo lekker om een gerecht op tafel te zetten waar je geen hele avond in de keuken voor hoeft te staan. Dit recept van zusje Culy is ideaal voor op dat soort dagen, en natuurlijk ook nog eens 100 procent vega. Gnocchi caprese met burrata, kerstomaatjes en basilicum it is!
Na een lange (werk)dag verlangen we allemaal weleens naar een snelle hap. En hoewel het misschien verleidelijk is om in zo’n geval te kiezen voor fastfood, kost het eigenlijk net zo weinig moeite om toch nog snel zelf iets op tafel te zetten.
Dat is én een stuk voedzamer én vaak ook gewoon veel lekkerder. Want zeg nu zelf: meer comforting dan een snelle gnocchi met burrata wordt het toch niet? #selflove
Ingrediënten voor 2 à 3 personen
- 400 gram gnocchi
- 500 gram kerstomaten
- 1 bol burrata
- Flinke hand basilicum
- 2 eetlepels boter
- Parmezaanse kaas
- Zout en peper
Bereidingswijze
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij.
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en laat ze ongeveer 4 minuten bakken. Breng ze op smaak met zout en peper.
Doe de gnocchi erbij, schep door en laat nog 2 à 3 minuten bakken. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak.
Voeg de Parmezaanse kaas toe, roer door en schep de gnocchi op een bord. Maak af met burrata, verse basilicum en nog wat Parmezaanse kaas.
Meer vega(n) recepten?
- Vegan vrijdag: vegan zoetzure salade met venkel en walnoten (lekker crunchy!)
- Vegan Vrijdag: een heerlijk recept voor vegan kersenmilkshake met amandel
- Vega Vrijdag: open lasagne met paddenstoelen, groene kruiden en pijnboompitjes