Leonie Collombon
Leonie Collombon Werk 8 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Ginny Ranu over de kracht van haar netwerk: “Om vooruit te komen, heb je hulp van anderen nodig”

Ondernemen, schrijven voor Playboy Magazine, podcasts maken: wat doet Ginny Ranu eigenlijk niet? Haar netwerk is een belangrijke factor achter haar succes, vindt ze zelf, en dus wil ze dat met anderen delen. Haar nieuwe platform WHO KNOWS GINNY helpt mensen naar hun droombaan of -werknemer.

Ginny Ranu over een netwerk opbouwen

WHO KNOWS GINNY is een nieuw advertentieplatform waarbij bedrijven hun vacatures kunnen delen door crossmediale influencermarketing. Wat is volgens jou de kracht hierachter?

Ginny: “Of het nou parttime-, fulltime-, freelance-, of stagewerkzaamheden zijn, het is belangrijk dat werkgevers en werkzoekenden met elkaar verbonden worden. Dat doet WHO KNOWS GINNY niet alleen door advertentieruimte op eigen kanalen te bieden, maar ook door influencermarketing om vacatures aan een specifieke doelgroep te presenteren. Voor werkzoekenden is het een plek om gebruik te maken van een groot netwerk dat zij zelf (nog) niet hebben en voor werkgevers is het een omgeving waar ze sollicitanten doelgericht kunnen bereiken in tijden van krapte op de arbeidsmarkt.”

Een groot netwerk is volgens jou dus het antwoord op veel carrièregerelateerde zoektochten?

Ginny: “Ja, om vooruit te komen in je carrière heb je altijd hulp van anderen nodig. Als je een groot netwerk hebt, zijn je kansen groter. Maar voor veel mensen is het hebben van een netwerk helemaal niet vanzelfsprekend. Daarom is het goed om te weten dat veel mensen bereid zijn om hun eigen netwerk beschikbaar te stellen om je te helpen, je moet er alleen wel om durven vragen. Niemand brengt je iets op een presenteerblaadje.”

In eerste instantie kan men van jou netwerk gebruik maken, maar welke tips geef je werknemers die zélf een groter netwerk willen opbouwen?

Ginny: “Niet schromen om jezelf uit je comfort-zone te halen, contact te leggen én te onderhouden met mensen. De interpretatie van ‘een netwerk’ verschilt nog weleens, maar in principe is iedereen die je kent er onderdeel van. Dus ook je oud-collega, de juf van je kinderen of de groenteboer in het dorp. Met oprechte interesse kom je een heel eind, want zo leer je mensen kennen. En mocht het een keer nodig zijn, dan kun je deze mensen om hulp vragen. Grote kans dat ze je heel graag willen helpen.”

Zo’n netwerk onderhouden kost natuurlijk veel tijd, zeker naast de andere aspecten van je carrière. Hoe zorg je daarbuiten goed voor lichaam en geest?

Ginny: “Door vallen, opstaan en grenzen over te gaan, om vervolgens te leren waar mijn grenzen eigenlijk liggen. Dat betekent tegenwoordig dat ik niet meer mijn eigen vermoeidheid aan de kant zet voor de behoeften van een ander. Als ik merk dat mijn lichaam rust nodig heeft, blijf ik thuis. Verder sport ik heel regelmatig om mijn hoofd leeg te maken en om fit te blijven. Het helpt ook bij mentale uitdagingen, want zoals ieder mens heb ik ook weleens een periode waarin het allemaal wat lastiger gaat. En ik heb geleerd om over mijn gevoelens te praten met vrienden om me heen. Niet alleen vertellen wanneer je successen behaalt, maar ook wanneer je onzeker of angstig bent en je verdriet delen. Zo probeer ik de weegschaal in balans te houden, maar dat is hard werken en soms hangt ‘ie een beetje scheef. Dat hoort bij het leven.”

Freelancen vanuit het buitenland? Zó onderhoud je thuis je netwerk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️