Dit is hoe jij ongemerkt het gif glyfosaat in jouw lijf krijgt
Het landbouwgif glyfosaat zit tegenwoordig overal in En ja, dus ook in jouw lichaam. Dit bewijzen Carice van Houten en Anne-Marie Jung met de actie ‘de Nationale Piskijker’. Via een urinetest kunnen ze zien hoeveel van het gif er daadwerkelijk in hun urine zit die in een lab onder de loep genomen wordt.
En dit is nodig volgens Carice en Anne-Marie. Daarom roepen ze ook andere BN’ers (Bezorgde Nederlanders) op voor een plaswedstrijd.
Meten is weten
Want zien is geloven. Uit de tests bleek dat Carice 1,08 ng per liter in haar urine had, en Anne-Marie 0,91 ng.
Hoeveel risico dit oplevert, weet niemand; want de schade van glyfosaat op lange termijn is nooit onderzocht, iets waar o.a. de Nijmeegse hoogleraar neurologie Bas Bloem regelmatig op wijst. Dat er een risico is, is inmiddels wel duidelijk.
Het gevaar van glyfosaat
De EU heeft glyfosaat in 2023 wederom goedgekeurd en het verdelgingsmiddel wordt daarom nog veelvuldig gebruikt in de Nederlandse landbouw. Voor jouw ‘gezonde’ voedsel om precies te zijn.
En dat terwijl glyfosaat in verband wordt gebracht met Parkinson meldt de Parkinson-vereniging en zelfs met bepaalde vormen van kanker meldt een bericht van Climate Basecamp.
Climate Basecamp
Climate Basecamp probeert het milieuprobleem inzichtelijk en begrijpelijk te maken voor een breed publiek. Ze leggen de brug tussen wetenschap en cultuur en vertalen de hedendaagse problematiek naar effectieve communicatiecampagnes.
Pissing contest
Climate Basecamp en de Robinfoodcoalition willen met de Nationale Piskijker iedereen de mogelijkheid geven om zelf hun glyfosaat te checken en er wat aan te doen.
Dus ook jij kan tegen gereduceerd tarief een urinetest bestellen op www.robinfoodcoalition.com.
Wie niet blij is met het resultaat, krijgt een uitnodiging om twee weken lang biologisch te eten en daarna de meting opnieuw te doen. Wetenschappelijke experimenten hebben namelijk laten zien dat het glyfosaatgehalte in de urine dan snel daalt. Bizar toch?