Giel Beelen is op het spirituele pad beland en deelt zijn 10 grootste lessen
We horen Giel Beelen al bijna een kwart eeuw als dj op de radio en hij zal zijn koptelefoon niet snel aan de wilgen hangen. Toch heeft zijn carrière onlangs een nieuwe wending gekregen. Hij begon 4 jaar geleden aan een persoonlijke ontdekkingstocht en startte een podcast waarin hij in gesprek gaat met gasten over zelfontwikkeling en spiritualiteit, genaamd Kukuru. Zijn inzichten deelt hij in de gelijknamige essay.
De kans dat je heel erg zit te wachten op spirituele levenslessen van Giel Beelen is misschien vrij klein, maar zijn nuchtere blik, heldere interviewstijl en interessante gasten, maken Kukuru tot zeer inspirerend platform.
Dat irritante mannetje van de radio
We horen je denken: ‘Wie denkt Giel Beelen wel dat hij is? Je wilt best met jezelf aan de slag en je wilt echt wel wat leren over zelfontwikkeling en spiritualiteit, maar dat doe je toch niet met Giel fokking Beelen? Dat is toch dat irritante mannetje van de radio? Die onaangepaste, onverzorgde jongen waar altijd gedoe mee is. Rellen om het rellen, en nog zelfingenomen ook. Bah.’
Schrijf je in: een cursus vol bekende experts over persoonlijke groei (met BEDROCK-korting!)
Zo begint zijn essay. En daarop volgt een intrigerende en openhartige introductie van de beste man. Als 28-jarige radio-dj bij 3fm had hij het helemaal voor elkaar. Maar 10 jaar later, in 2015, presenteerde hij nog steeds diezelfde ochtendshow en was hij voor het eerst in zijn leven niet meer zo tevreden over het station en zijn rol.
Zelfhulpboeken
Hij blowde veel, zoop zich regelmatig klem en vond slapen zonde van zijn tijd. Zijn relatie ging uit en hij raakte geïnspireerd door het boek Think and Grow Rich van Napoleon Hill. Dit ging hand in hand met een confronterend filmpje dat hij terugzag en waar hij voor het eerst van z’n leven een buikje zag ontstaan. Bij zichzelf.
Dit alles zorgde voor een keerpunt in zijn leven, waardoor hij begon met obsessief trainen, gezond eten en zelfhulpboeken bij het leven verslond. “Door het trainen in de sportschool kwam ik weer meer tot mezelf. En besefte ik me dat je fouten kan omzetten in positieve energie. Ik kwam erachter dat er ook leuke dingen zijn die wél goed voor je zijn! Ook op de lange termijn,” aldus Giel.
Beter worden in voelen
Nu raakt hij geen drugs meer aan, ligt zijn wijnrek vol flessen water met verschillende smaakjes en doet hij elke ochtend uitgerust yoga-oefeningen. En door interessante mensen (zoals Wim Hof, Tijn Touber, Jelle Hermus, en Jan Geurtz) te interviewen voor zijn podcast, leert hij zelf steeds meer over spiritualiteit en weet hij tegelijkertijd andere mensen te inspireren met zijn eigen zoektocht.
Met Kukuru wilt hij uitdragen dat je geen andere goeroe dan jezelf nodig hebt, omdat dat alles wat je nodig hebt al in je zit. Giel: “Het is een platform dat je helpt om alles uit het leven te halen en niet per se met het doel om je beter te laten voelen, maar om beter te worden in voelen. En ik vind het fijn om te weten dat die reis nooit klaar is.”
10 grootste inzichten
Voor zijn essay heeft hij de 10 grootste lessen, die hij leerde van zijn gasten opgeschreven. Dit zijn onder andere inzichten over het belang van positief denken, de kunst van het loslaten, het gewaarworden van je ego en zelfliefde (een woord waar hij niet langer van walgt, want het heeft niks te maken met narcisme, maar met goed zorgen voor jezelf).
Verder tipt hij om zo min mogelijk keren per dag te eten en drinken, een ochtendritueel te ontwikkelen en te experimenteren met tantra, want dit gaat vooral gaat over je levensenergie en over het in verbinding staan met jezelf en je emoties. Een ‘kluspunt’ voor velen, die moeite hebben met het aangaan van relaties.
De lessen zijn niet chronologisch, maar wel logisch. Je kunt er zelf uitpikken wat voor jou interessant is. Dat geldt voor heel Kukuru. Het gaat er niet om wat je moet doen, maar wat je kunt doen.
Luistertip 🎧 :