Vega Vrijdag: gezonde gyoza bowl (klaar in 15 minuten!)
Dreigt je lunchinspiratie naar een minimum te dalen? Kennen we. Met deze gezonde gyoza bowl van zusje Culy hebben we gelukkig een erg lekkere optie om er op regelmatige basis bij te nemen.
Zowel Aziatische winkels als grotere supermarkten verkopen gyoza: Japanse deeghapjes met variërende vullingen. Met een stoommandje stoom je deze, net als de rest van de ingrediënten, makkelijk gaar. Heb je dat niet? Met een pastavergiet op een grote pan kokend water lukt het ook.
Ingrediënten voor 1 bowl:
- 5 vega gyoza
- 1 wortel, in reepjes gesneden
- 1/8 stuk spitskool, in reepjes
- Handje kleine broccoliroosjes
- 1 theelepel miso
- 1/2 theelepel gemberpasta
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel tahin
- 1 bosui, in ringetjes
- 2 eetlepels edamame (diepvries)
- 350 ml water
- 1 theelepel chilli crisp (bv. van La Lia)
Gezonde gyoza bowl
Breng een pan water aan de kook en plaats er je stoommandje op. Heb je dat niet? Met een pastavergiet werkt het ook.
Leg de gyoza samen met de wortel, de spitskool en de broccoliroosjes in het stoommandje en laat ongeveer 8 minuten stomen (gebruik je een vergiet, plaats daar dan een deksel op).
Maak ondertussen de marinade door de miso te mengen met de sojasaus, de gemberpasta en de tahin in een middelgrote kom. Laat 350 ml water koken en schenk het gekookte water op de marinade. Roer goed.
Leg de ringetjes bosui en de edamameboontjes in de kom en schik er de gyoza en de gestoomde groenten naast. Lepel er wat van de chili crisp op en schenk de hete soep erbovenop.
Je mond is de spiegel van je gezondheid (en zo moet je hem verzorgen)