Vega Vrijdag: gemarineerde burrata voor bij de borrel
Wie zijn gasten een lekker vega borrelhapje wil aanbieden, heeft met deze gemarineerde burrata een toprecept te pakken. Niet alleen is dat ontzéttend lekker, je kunt het ook makkelijk van tevoren voorbereiden. Sterker nog: dat móét eigenlijk. En dat geeft je weer extra tijd om gezellig bij je gasten te zijn!
Hoe zeer wij ook van borrelen houden, een avondje zonder alcohol heeft ook zo zijn voordelen. Daarom kunnen we – als drank bij deze gemarineerde burrata – warm aanbevelen om ‘ns één van deze mocktails te maken. Daar krijg je de volgende ochtend hoegenaamd geen spijt van.
Minderen met alcohol? Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker
Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 bol Burrata
- 1 theelepel venkelzaad
- Geraspte schil van een sinaasappel
- 1 teentje knoflook, geraspt
- Snufje gedroogde chili
- Handje verse basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- Zeezoutvlokken & peper
Gemarineerde burrata voor bij de borrel
Rooster de venkelzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
Meng ze met de olijfolie, de geraspte sinaasappelschil, de chilivlokken en de knoflook. Snijd een deel van de basilicum in reepjes (de rest bewaren we ter garnering) en voeg dat ook toe.
Giet de marinade over de Burrata en laat ‘m een half uurtje marineren in de koelkast. Leg ‘m daarna op een schaal, scheur ‘m open (of laat ‘m zo) en lepel de marinade eroverheen. Bestrooi met wat zeezoutvlokken, versgemalen zwarte peper en de rest van de basilicum.
Lekker met focaccia of goede toastjes.
Vegan zalm en pulled paddo’s: we testten de nieuwste vleesvervangers