Vega Vrijdag: gegrilde courgette met burrata en kruiden
Een fijn groentegerecht: dat is hoe we deze gegrilde courgette met burrata en kruiden kunnen omschrijven. Een recept naar ons vega hart!
Twijfel je soms hoe je courgette écht lekker bereidt, dan is dit een goed recept om te onthouden. Ze eerst aanbakken en dan kort roosteren in de oven haalt alle smaken naar boven. En zo wordt (vaker) groenten eten simpelweg kinderspel.
https://www.bedrock.nl/seizoensgroenten/
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 courgettes
- 2 bollen burrata
- Handje verse munt
- Handje verse peterselie
- 2 eetlepels Taggiasche olijven
- 2 eetlepels pistachenootjes (geroosterd)
- Rasp en sap van 1/2 sinaasappel
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 theelepel sherryazijn
- 1 theelepel extra vierge olijfolie
- Zout & Peper
Gegrilde courgette met burrata en kruiden
Verwarm de oven voor tot 230 graden.
Was de courgettes en halveer ze langs de lengte. Gebruik een scherp mesje om een ruitpatroon van inkepingen in de binnenkant van het vruchtvlees te maken. Bedek met een dun laagje zout en laat een halfuurtje trekken. Dep de courgettes daarna schoon met een keukenpapiertje en dep ze droog.
Verhit een laag plantaardige olie in een ovenbestendige pan. Bak de courgettes met het ruitpatroon naar beneden voor 5 minuten. Plaats de pan daarna in de hete oven en bak vijf minuten. Haal de pan uit de oven (gebruik ovenwanten!) en draai de courgettes om met een tang zodat het ruitpatroon naar boven ligt. Bak nog eens 5 minuten in de warme oven.
Tijdens het bakken kun je de rest maken. Verdeel vast de burrata over borden en maak het kruidenmengsel door alle ingrediënten fijn te hakken en te mengen. Hiervoor kun je eventueel je keukenmachine inzetten.
Schik de courgettes op burrata en bestrooi met wat grof zeezout. Lepel ook het kruidenmengsel over de courgettes en maak af met wat extra extra vierge olijfolie.
https://www.bedrock.nl/groenten-eten-trainen/