Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 6 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

Frisse Vietnamese spring rolls

Meedoen aan de Week Zonder Vlees & Zuivel kan, als je het niet gewend bent, best een uitdaging zijn. Met de juiste recepten kan het ook juist heel leuk zijn! Waan je in Azië met het recept voor deze heerlijke frisse vegan Vietnamese spring rolls. Heerlijk voor bij de lunch, maar ook als tussendoortje!

Looye Kwekers maakte met Green Food Lab dit fijne recept speciaal voor BEDROCK.

Ingrediënten: Vietnamese spring rolls voor 2 Personen

• 9 Looye Honingtomaten
• 6 vellen rijstpapier
• 120 g sushirijst
• 280 g rode kool
• 150 g wortelen
• 225 g komkommers
• 1 handje zwarte sesamzaadjes
• 1 sojasaus
• 1 handje taugé

Benodigdheden

• snijplank
• mes
• eetlepel
• grote kom
• kookpan
Vietnamese spring rolls

Bereiding

Snijd de rode kool in grove reepjes. Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking, maar voeg de rode kool reepjes toe aan de pan bovenop de rijst (dit zal de rijst een mooie paarse kleur geven). Laat dit helemaal afkoelen voor gebruik.

Snijd de wortel en komkommer in dunne reepjes. Week het rijstpapier voor 1 minuut in een grote kom met koud water en leg het op een schone werktafel of snijplank. Wacht daarna een paar seconden tot het rijstpapier zacht en opvouwbaar is.

Voeg dan één van de vellen gekookte rode kool, de rijst, de wortel en de komkommer reepjes toe. Rol het geheel in één keer op en vouw de zijkanten van het rijstpapier naar binnen.

Voeg de gehalveerde Looye Honingtomaten met de snijkant naar het rijstpapier toe en ga verder met rollen. Herhaal hetzelfde proces om nog eens vijf rollen te maken. Bestrooi de rollen met zwarte sesamzaadjes.

Serveertip

Serveer het gerecht met sojasaus.

Vegan Vrijdag: knapperige enokiwaaiers met sichuanzout

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️