Vega Vrijdag: fetarolletjes voor bij de borrel
Het bedenken van een origineel en vega borrelhapje? Laat dat maar aan culinair zusje Culy over! Deze fetarolletjes worden op smaak gebracht met crispy hot honey: een superlekker mengsel waarmee je die borrelhappen niet alleen van zoet, maar ook van pit voorziet. En dat is exact wat deze rolletjes nou zo onweerstaanbaar lekker maakt.
Een vega borrelplank samenstellen, is de grootste moeilijkheid niet. Op BEDROCK staan er bijvoorbeeld genoeg tips en recepten: van gemarineerde burrata tot radijsjes met geklopte feta en dukkah tot de beste vegan borrelworst. En nu dus ook deze vega fetarolletjes, die je liefst vandaag nog wil maken.
Benodigheden voor 10 rolletjes
- 200 gram feta
- 3 eetlepels crispy hot honey
- 10 vellen filodeeg
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Zo maak je de feta rolletjes
Maak eerst de crispy hot honey volgens dit recept.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Kruimel de feta in een kom en meng met de crispy hot honey. Zet opzij.
Leg het filodeeg klaar en besmeer met olijfolie. Verdeel het feta-honingmengsel over het filodeeg en rol het op. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat de feta er niet kan uitstromen tijdens het bakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met extra olijfolie, zodat ze niet uitdrogen. Bestrooi tot slot met sesamzaadjes. Bak in de warme oven voor 10 minuten (of tot ze goudbruin zijn).
Serveer de feta rolletjes met crispy hot honey wanneer ze nog warm zijn en met wat extra crispy hot honey om ze in te dippen. Lekker bij de borrel met een glaasje raki.
Dé grote bewuste cadeaugids voor de feestdagen (voor anderen en jezelf)