Vega vrijdag: Pita falafel met feta en bietensalade
Dit recept van onze Culy collega’s is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: pita falafel met feta en bietensalade. Zonder de feta is deze maaltijd zelfs vegan!
Er zijn bovendien veel verschillende plantaardige alternatieven voor feta.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 300 gram gekookte rode bieten
- 400 gram falafel
- 200 gram feta
- 4 tomaten
- 4 eetlepels yoghurt
- 200 gram (ijsberg)slamelange
- 4 pitabroodjes
- 2 takjes koriander
Bereid de falafel en de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieten, tomaten en de feta in blokjes. Meng vervolgens samen met de sla in een kom.
Hak de koriander fijn en meng dit samen met de yoghurt in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de pitabroodjes open en beleg ze met de falafel, de bietensalade en eventueel een lepel van de yoghurtdressing.