Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Nieuws 5 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Supermodel en influencer faket haar dood op social media

Is het awareness creëren of een hele slechte manier van aandacht vragen? Afgelopen week verscheen er op het account van supermodel en influencer Poonam Pandey het bericht dat ze overleden zou zijn aan baarmoederhalskanker. Ze faket haar dood met een hoger doel.

Want nog geen dag later blijkt dat haar dood in scène is gezet want in een video deelt ze: ‘Ik ben hier, levend en wel’

Supermodel faket haar dood

De aanleiding dat ze haar dood faket, is omdat ze meer aandacht wil vragen voor deze vorm van kanker. Vrij shocking.

https://www.instagram.com/p/C24C_LyIy6m/

Niet iedereen kan haar zogenaamde overlijden dan ook waarderen. Er zijn dagelijks mensen die écht sterven aan baarmoederhalskanker. En nabestaanden die hier nog steeds om rouwen. Sommige reacties zijn dan ook niet mals. Haar actie wordt zelfs de slechtste publiciteitsstunt ever genoemd. Zelf is ze zich van geen kwaad bewust, omdat ze het heeft gedaan met de beste intenties.

 

https://www.instagram.com/p/C24H_mDIa-c/?utm_source=ig_embed&ig_rid=83aa1f81-abac-4287-af7e-d8c62958a91b&img_index=1

‘Ik heb mijn overlijden inderdaad gefaked. Dit was een beetje extreem, misschien. Maar we praten nu wél met zijn allen over baarmoederhalskanker.

Aandacht voor baarmoederhalskanker

Dat baarmoederhalskanker bespreekbaar moet zijn, dat is duidelijk. Want je ervaart in eerste instantie geen symptomen. Er zijn veel vrouwen die ongemerkt met de ziekte rondlopen en het is na borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in India.

Ook in Nederland zijn er veel vrouwen die te maken krijgen met deze vorm van kanker. Het bevolkingsonderzoek kan de ziekte tijdig opsporen of zelfs voorkomen en het is daarom zo belangrijk om gehoor te geven aan deze oproep.

Niet de manier

De intentie is mooi, maar de stunt van influencer Poonam Pandey blijkt niet de juiste manier om de ziekte onder de aandacht te brengen. Het faken van je eigen dood is niet verstandig en lokt veel negatieve reacties uit. Voor sommige mensen is het zelfs zéér pijnlijk. Toch blijft ze zeggen dat ze haar dood faket op social media met een hoger doel.

Onderzoek laat een aanzienlijke stijging van burn-outklachten onder jonge vrouwen zien

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️