Vega(n) vrijdag: crispy potato salad (krokante aardappelsalade 2.0)
Deze crispy potato salad gaat al een tijdje rond op TikTok. Op de redactie konden we al die krokante aardappelverleiding niet weerstaan, en zijn we aan de slag gegaan met deze aardappelsalade 2.0. Zo lekker heb je ‘m nog nooit gehad!
Dus ga snel aan de slag met deze crispy potato salad van zusje Culy en maak hem eventueel vegan door ingrediënten te vervangen voor plantaardige producten.
Crispy potato salad
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo krieltjes
- 2 eetlepels neutrale olie
- Peper en zout
- 150 gram Griekse yoghurt
- 100 gram mayonaise (kewpie)
- 2 theelepels mosterd
- 1/2 citroen, het sap
- 2 theelepels rode wijnazijn
- 10 gram dille, grof gehakt
- 10 gram peterselie, grof gehakt
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes
- 4 stengels bleekselderij, in blokjes
- 4 bosui, in ringen
- 1/2 rode ui, gesnipperd en gewasen
Zoals de meeste aardappelsalades, is het belangrijk om de term ‘salade’ met een korreltje zout te nemen. Want gezond is ‘ie niet. Maar wel lekker, en daar gaat het om bij deze crispy potato salad.
De crunch komt van de crispy smashed potatoes die we goudbruin en krokant bakken in de oven. Dit is de basis van de aardappelsalade 2.0. Verder bestaat ‘ie uit ingrediënten die je vaker ziet terugkomen in aardappelsalades. Denk aan mayo, bleekselderij en uitjes.
Omdat het zo’n vullende salade is, serveren we de crispy potato salade het liefst als bijgerecht. Bij de barbecue bijvoorbeeld, maar ook doordeweeks. Serveer de aardappelsalade 2.0 bijvoorbeeld met gamba’s met sinaasappelmarmelade of met kip kiev, dat is gepaneerde kip met een vulling van kruidenboter.