Recept: zomerse courgetti met plantaardige bolognesesaus
Bestaat een verantwoorde pasta bolognese? Jazeker! En met dit recept kun je die heel makkelijk zelf maken. Het gehakt vervang je simpelweg voor heuse pulled oats, zo is de saus helemaal plantaardig. En in plaats van de klassieke spaghetti maak je het gerecht met courgetti, wat het ook direct koolhydraatarm maakt. Top af met basilicum en buon appetito!
Altijd fijn om een paar vegan varianten op klassieke gerechten te hebben, voor wanneer je gasten hebt of je zin hebt in een lekkere old school pasta. Maar dan healthy én plantaardig.
Courgetti met vegan bolognesesaus
Dit heb je nodig voor 2-3 personen:
- 1 pak Pulled Oats® Naturel
- 400 g courgetti
- 1 blikje (400 g) tomatenblokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 verse tomaten
- 8 zongedroogde tomaten
- 2 wortels
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 el kappertjes
- verse basilicum
- zout en peper
Bereidingswijze
- Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
- Schil en snijd de wortels in blokjes. Snijd de verse tomaten ook in blokjes en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Verhit wat olie in de pan en fruit de ui aan. Als de ui glazig begint te worden, voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten met de knoflook mee. Voeg vervolgens de wortel en de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg na 5 minuten de blokjes verse tomaat en zongedroogde tomaten toe. Laat 5 minuten pruttelen en voeg dan het blikje tomatenblokjes toe. Voeg ook de Pulled Oats toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
- De courgetti kun je rauw serveren of kort roerbakken, zodat deze net een beetje beetgaar is. Let op: zeker als je de courgetti rauw laat, zal er wat vocht vrijkomen uit de courgetti.
- Serveer de courgetti met de bolognesesaus. Maak het gerecht af met wat gescheurde basilicum.
Enjoy!
Meer vegan recepten:
- Yummy! Dit zijn de 6 lekkerste vegan desserts
- Een recept voor healthy vegan snickers (binnen 10 minuten klaar!)
- Vegan Vrijdag: tempeh saté met pindasaus