Vega Vrijdag: gezonde breakfast bowl met carrot cake
Een gezond ontbijt is de ideale start van de dag. Je voelt je er energiek door, hebt meteen een vitamine boost binnen én kunt er lang op door. Dit carrot cake ontbijt is een echte moodbooster én een heerlijk en zoet begin van je ochtend. De lijnzaad in de breakfast bowl bevat veel gezonde omega 3-vetzuren die – net als chiazaadjes – wonderen verrichten voor je lichaam.
Dit recept voor een gezond carrot cake ontbijt komt uit het kookboek Green Yourself van Brenda Bas. Een boek vol recepten uit de natuur die je kunt maken met de (hoge snelheids)blender. En handig: je kunt gemakkelijk in één keer heel veel maken voor een goede breakfast meal prepping voor de hele week.
Ook lekker: Vegan bananenijs van 1 ingrediënt
Ingrediënten (900 ml.)
- 1 eetlepel lijnzaad
- 2 winterwortels (ca. 250 gram) geschrapt, in grove stukken
- 1⁄4 verse ananas, incl. harde kern, geschild, in grove stukken óf 200 gram bevroren ananas
- 250 ml karnemelk of plantaardige yoghurt
- 1 rijpe banaan, gepeld
- 1⁄2 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel (plus extra om te bestrooien)
- 1⁄2 theelepel vanillepoeder óf 1 theelepel vanille-essence
- Om te serveren: hennepzaad
Carrot cake ontbijt maken
Doe het lijnzaad in de blenderkan en druk een paar keer op de pulseknop zodat de zaadjes openbreken.
Voeg de overige ingrediënten toe en blend in 60 seconden op hoog vermogen tot een gladde massa. Let op: het kan nodig zijn om de massa met de stamper even goed naar beneden te duwen.
Schenk de inhoud van de blenderkan in een mooi schaaltje, voeg naar smaak wat extra yoghurt toe en bestrooi met hennepzaad en een beetje kaneel.