Vega Vrijdag: bulgursalade met kikkererwten, feta en pistache
Deze bulgursalade met kikkererwten, feta en pistache barst niet alleen van smaak maar ook nog ‘ns van textuur en frisheid. Bovendien kan hij voor heel veel gelegenheden ingezet worden: als lunch, als bijgerecht bij de (vega) barbecue of als take-away lunch die je goed van tevoren kunt voorbereiden. Een recept om te onthouden.
Daarmee is deze bulgursalade perfect als je eens wilt afwisselen met brood of je vertrouwde couscoussalade. En bovendien: een complete maaltijd die genoeg gezonde vetten, eiwitten en vitaminen bevat om nog lang met een verzadigd gevoel over te blijven.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram bulgur of quinoa
- 400 ml bouillon
- 60 ml citroensap
- 60 ml extra vierge olijfolie
- Zout en peper
- 1 komkommer, in kleine blokjes
- 1 groot blik kikkererwten, afgespoeld
- 1/2 rode ui, fijn gesnipperd
- Bosje verse munt, fijn gehakt
- Bosje peterselie, fijn gehakt
- Bosje dille, fijn gehakt
- Handje pistachenoten, gepeld en fijn gehakt
- 150 gram feta, verkruimeld
Zo maak je de bulgursalade
Kook de bulgur in de bouillon (check de verpakking voor de benodigde kooktijd).
Maak de dressing door citroensap en olijfolie te mengen en op smaak te brengen met een snuf zout en peper. Zet apart
Doe nu de bulgur met de rest van de ingrediënten (behalve de dressing) in een kom en roer goed. Lepel de dressing over de bulgursalade en roer nog eens door.