Net als Penelope uit Bridgerton mag jij als underdog het podium pakken
Je kunt er bijna niet omheen; het nieuwe seizoen van de populaire Netfix-serie Bridgerton is sinds kort te streamen. En wat valt op: dit seizoen zijn het niet de populaire en uitbundige karakters die de show stelen, maar juist de underdogs.
Waar in seizoen één en twee alles draaide om Daphne en Anthony, zijn het deze keer Colin Bridgerton en Penelope Featherington die de show stelen. En daar houden wij bij BEDROCK van. Wij delen waarom wij juist dit seizoen van de grensverleggende serie met een inclusieve cast nog meer kunnen waarderen.
Het muurbloempje
Penelope is anders dan de rest van haar familie en blijft liever thuis om een boek te lezen dan dat ze naar een bal gaat en in de spotlights staat. Ze blijft graag op de achtergrond en staat ook wel bekend als het muurbloempje. En dat vindt ze een lange tijd ook helemaal niet erg. Zoals ze in seizoen twee zegt: “Als je onzichtbaar bent, heb je al het amusement zonder de verwachtingen die populariteit met zich meebrengt. Het bevrijdt je.”
Colin wordt, als derde oudste zoon, vaak overschaduwd door zijn oudere broers en had in de eerdere seizoenen zijn plek en zichzelf nog niet helemaal gevonden. Beiden hebben dit seizoen gekozen voor een make-over en laten zichzelf meer dan ooit tevoren zien. Zal dit de reden zijn dat er eindelijk liefde opbloeit?
De underdog
De underdog staat bekend als de persoon waarvan niemand verwacht dat hij of zij wint, op welk gebied dan ook. De persoon in kwestie is niet de favoriet en hij of zij krijgt weinig belangstelling. Underdogs worden vaak onderschat of als minderwaardig beschouwd door de samenleving, hierdoor krijgen ze soms minder kansen dan anderen.
Het podium pakken
Wanneer je vaak op de achtergrond bent, kan het lastig zijn om het podium te pakken. Toch is dit ook voor de underdog goed. Je mag namelijk altijd jezelf laten zien en trots zijn op wie je bent. Vind je het toch lastig? Houd dit dan in je achterhoofd:
1. Je hebt niks te verliezen
De maatschappij verwacht veel minder van de underdog, dit betekent dat je eigenlijk niet kan verliezen. Durf uit je comfort zone te stappen en pak de vrijheid om nieuwe dingen uit te proberen. En mocht je falen, dan is dat helemaal niet erg. Je leert hier namelijk alleen maar van.
2. Sympathie voor de underdog
Geloof het of niet, veel mensen hebben vaak sympathie voor de underdog. Wanneer de underdog wint is het namelijk leuk en onverwacht. Ook waarderen mensen het meer als iemand hard werkt voor een goed resultaat, in plaats van dat het makkelijk gaat. Underdogs hebben vaak meer te overwinnen en tonen doorzettingsvermogen, dus wanneer ze succesvol zijn is het meer speciaal én memorabel. Het blijft mensen namelijk veel langer bij als een underdog uitblinkt in iets. Kruip daarom uit je schulp!
3. Accepteer jezelf
En last but not least, accepteer jezelf. Dit is natuurlijk voor iedereen een belangrijke les, maar als underdog kan het soms lastiger zijn. Wanneer je andere populaire of succesvolle mensen ziet, kan het lijken alsof je faalt. Maar niks is minder waar. Je kunt nou eenmaal niet overal succesvol in zijn en in sommige aspecten van het leven zul je een underdog zijn. En dat is helemaal oké.
Dealen met verlegenheid en sociale angst in een wereld waar zichtbaarheid belangrijk is