Vega Vrijdag: bananenpannenkoekjes
Koken voor en met kinderen is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er van die recepten die áltijd bij het jongere publiek scoren, zoals deze bananenpannenkoekjes.
Goed om te weten: dit recept levert dan wel de allerlekkerste bananenpannenkoeken op, maar voor wie haast (en een lege voorraadkast) heeft, is er nog een hele fijne manier om bananenpannenkoekjes te bakken. Daarvoor prak je 1 banaan fijn, die je vervolgens mengt met 1 losgeklopt ei (twee eieren voor grote bananen). That’s it.
7 x hét ideale vega recept voor de koudere maanden (om je vingers bij af te likken!)
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram bloem
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel fijn zout
- 300 ml plantaardige melk
- 3 rijpe bananen, gepureerd met een vork
- 2 eieren
- 3 eetlepels gesmolten boter (+ extra om te bakken)
Om te serveren:
- 1 banaan, in plakjes
- Ahornsiroop
- Poedersuiker
Makkelijke bananenpannenkoeken maken
- Meng de droge ingrediënten in een grote mengkom.
- Meng daarna de natte ingrediënten (dus de melk, bananen, eieren en de gesmolten boter) in een andere kom.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer met een garde. Roer niet te lang, er mogen nog wat stukjes in zitten.
- Laat de boter smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag op medium vuur en maak bananenpannenkoeken van ongeveer 10 centimeter. Bak geduldig en draai de bananenpannenkoeken pas om zodra je belletjes aan de bovenkant ziet verschijnen.
- Maak een stapeltje van de bananenpannenkoeken en maak af met wat plakjes banaan, een plens ahornsiroop en een beetje poedersuiker.
Je mond is de spiegel van je gezondheid (en zo moet je hem verzorgen)