Leonie Collombon
Leonie Collombon Voeding 5 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste alcoholvrije drankjes die voelen als een chique cocktail

Langzamer en bewuster leven gaat voor veel mensen hand in hand met minder alcohol drinken. Die tendens is zichtbaar onder bekende mensen (Evi Hanssen is één van de velen die er een populair boek over schreef), maar de kans is aanwezig dat ook steeds meer mensen in je omgeving de alcohol links laten staan. Helemaal niet saai, want er zijn genoeg alcoholvrije drankjes die net zo lekker (of zelfs lekkerder!) zijn.

Lange tijd werd er gedacht dat een glaasje rode wijn goed voor het menselijk lichaam zou zijn, maar ook die fabel is inmiddels meermaals ontkracht door de wetenschap. Alcohol doet meer kwaad dan goed voor de gezondheid en daarom lijken quitters als paddenstoelen uit de grond te schieten. En dat is terug te zien in het aanbod van alcoholische drankjes: wie niet drinkt heeft niet meer alleen keuze uit een cola of water, maar kan vaak kiezen uit een lijst van mocktails of sapjes.

Alcoholvrije drankjes

Ook thuis wordt het maken van een non-alcoholisch drankje eenvoudiger en eenvoudiger. Met een bezoek aan de 0.0-slijterij komt zelfs keuzestress om de hoek kijken. Op zoek naar de lekkerste alcoholvrije drankjes om jouw gasten datzelfde gevoel van een chique cocktail te bieden? Deze exemplaren zijn favoriet bij de BEDROCK-redactie.

Rabarber limoen-mocktail

Rabarber is een rasecht lenteproduct dat in deze periode van het jaar het lekkerst smaakt, maar gelukkig is de plant het hele jaar door te krijgen. De smaak van rabarber is moeilijk te omschrijven, maar wie ‘m eenmaal kent, wil vaak niet meer zonder. Combineer je rabarber met limoen dan krijg je een interessante sensatie waar een alcoholische cocktail niet aan kan tippen.

Deze ingrediënten heb je nodig voor vier glazen rabarber limoen-mocktail:

  • 250 gram rabarber
  • 120 gram suiker
  •  300 milliliter water
  • 1 sinaasappelschil
  • 10 milliliter limoensap
  • Bruiswater
  • Ijsblokjes

En zo maak je ‘m:

  • Snijd de rabarber in stukken en schil de sinaasappelschil met een dunschiller.
  • Meng de rabarber, de suiker, de sinaasappelschil en het water in een pan en breng het aan de kook. Laat het zo’n vijftien tot twintig minuten zacht koken.
  • Giet de rabarber door een zeef om enkel siroop over te houden en laat de siroop afkoelen.
  • Vul een glas met de ijsblokjes, siroop en limoensap. Vul aan met het bruiswater.

Kombucha

Kombucha is everywhere. Deze koude gefermenteerde thee is zowel gezond als lekker en is daarom favoriet bij de redactie. Je moet overigens wel van een zuurtje houden, want van de toegevoegde suiker blijft meestal weinig over. Wil je de drank toch wat zoeter maken, dan voeg je zelf een fruitsoort of andere smaakmaker toe. Hier vind je een uitgebreid recept voor zelfgemaakte kombucha.

Amaretti sour

Ook als je minder tijd om handen hebt, kun je prima een alcoholvrij drankje in elkaar draaien. Veel sterke dranken komen tegenwoordig ook in een 0.0-versie, en dat is zeker fijn wanneer je op een drukke dag nog een borrel moet voorbereiden. Onze favoriet? Dat is de Amoretti sour, die precies zo smaakt als een ‘normale’ Amoretto sour, maar dan zonder de gezondheidsnadelen. Wel zo fijn!

Deze ingrediënten heb je nodig voor vier glazen Amaretti sour:

  • 180 milliliter Amaretti
  • Sap van 1 citroen
  • Eiwit of een plantaardig eiwit-alternatief
  • Ijsblokjes

En zo maak je ‘m:

  • Vul een cocktailshaker met alle ingrediënten.
  • Shake totdat de welbekende schuimlaag van eiwit ontstaat.
  • Vul de glazen met ijsblokjes en schenk de vloeistof door een zeef eroverheen.
  • Maak af met garnering zoals een citroenschijfje. Easy does it.

Waarom een warm cacaodrankje ontzettend populair is (+ een heerlijk recept)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️