Duurzaam in de keuken: dit zijn de 5 principes van circulair koken
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F12%2F5-principes-circulair-koken-1.jpg)
1. Kies voor plantaardig
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F12%2F5-principes-circulair-koken-2.jpg)
We schrijven er vaak genoeg over: plantaardig eten is het beste voor het milieu. Het kost bijvoorbeeld veel minder water om het te produceren. Maar duurzame ingrediënten kiezen draait om meer dan alleen plantaardig eten: het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat je groenten en fruit in het seizoen zijn, liefst biologisch, en dat producten zo lokaal mogelijk worden geproduceerd. Op die manier bespaar je bijvoorbeeld veel vervoerskosten (en, als je op de markt koopt, ook nog verpakkingsmateriaal).